24 lipca 2012

Chłodnik pomidorowo-arbuzowy

Tym razem do chłodnika dodałam arbuza i muszę przyznać, że efekt jest bardzo smaczny.


Składniki:

400 g arbuza (miąższu, bez skóry i pestek)
2-3 dojrzałe pomidory
1/4 czerwonej cebuli
1 ogórek
1/4 czerwonej papryki
oliwa z oliwek (3-4 łyżki)
ocet balsamiczny (1-2 łyżki) 
sól, pieprz
kilka kostek lodu


Przygotowanie:

Pomidory i arbuza kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera i miksujemy.


Dodajemy pokrojonego ogórka, cebulę i paprykę.


Następnie dodajemy ocet i oliwę oraz solimy i pieprzymy do smaku.


Miksujemy przez kilka minut i na końcu przecedzamy przez sito (można pominąć ten etap). Dodajemy kilka kostek lodu i wstawiamy do lodówki.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...